LA MANDARINE NAPOLÉON

Laat u verleiden door een aloud likeurtje

Gedistilleerd volgens een recept dat meer dan een eeuw oud is, is de Mandarine Napoléon de vrucht van een harmonieus samengaan van de fijnste mandarijntjes en een uitgelezen alcohol. Zijn pit en zijn genereus karakter bloeien open na geduldig rijpen in onze kelders.

De Mandarine Napoléon, digestief en heerlijk lekker, wordt zuiver of in cocktails gedronken en dient als basis in talrijke culinaire bereidingen. Om zijn gasten toe te laten deze befaamde likeur te proeven, beschikt het “Domaine Napoléon” over een bar en een winkel.

Stap binnen in de smaakrijke geschiedenis van de “Mandarine Impériale”

Deze honderdjarige likeur werd bedacht door Antoine François de Fourcroy (1755-1809). Hij was scheikundige en zoon van de apotheker van de Hertog van Orleans. Antoine François deed studies geneeskunde en werd leraar aan de Academie van Schone Kunsten. Als hij opgenomen werd in de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, werd hij medewerker van Lavoisier, de vermaarde Franse scheikundige en stichter van de moderne scheikunde.

Tijdens de Franse Revolutie werd Antoine François de Fourcroy, in 1793, benoemd tot directeur van het “Comité de l’Éducation Publique”. Zijn carrière ging in stijgende lijn tijdens het Directoire en tijdens het Keizerrijk. Als lid van de “Conseil d’État” onder Napoleon I, werd hij verheven tot Graaf van het Keizerrijk en werd hij onderscheiden met de graad van “Commandeur de la Légion d’Honneur”.

Antoine François de Fourcroy had regelmatig een bijeenkomst met de keizer en noteerde de bijzonderste punten van het gesprek in zijn dagboek. Eén van de aantekeningen over het privé-leven van de keizer lag aan de wieg van de Mandarine Napoléon. Inderdaad, de mandarijntjes en de tangerientjes deden hun intrede in Europa omstreeks 1800. Mandarijntjes, uitheemse vruchten, waren bekend voor hun opwekkende eigenschappen en het werd het gebruik een mandarijnmaantje in zijn cognacje te soppen te leggen. Op het einde van de 19e eeuw werd het verloren gewaande recept van de Mandarine Napoléon herontdekt en die likeur werd, in 1892, voor het eerst op de markt gebracht onder de naam “Mandarine Napoléon, Grande Liqueur Impériale”.

Heden ten dage wordt dit geheim recept overgedragen van vader op zoon en het is “top secret” van de vijfde generatie Fourcroys, die deze likeur in meer dan 137 landen verspreidt.


www.mandarinenapoleon.com

Onze website :


[ www.mandarinenapoleon.com ]

Neem contact op met ons !

Voor meer inlichtingen over het domein,
een mailtje volstaat.

[ Per E-post ]

Copyright © 2001-2005 - Domaine Napoléon - Tous droits réservés - All rights Reserved - Mentions légales