September - october 2005

IN DE VOETSPOREN VAN "GRANDE ARMEE"
VAN NAPOLEON

In het kader van de 190e verjaardag van de Slag bij Waterloo wordt er, op het “Domaine Mandarine Napoléon”, een Napoleontische bivak uit de periode 1815 weer samengesteld en dit op ware grootte door het 85e Linieregiment in samenwerking met de gemeente Seclin.
De verschillende historische legereenheden hebben hun kamp opgeslagen in het “Domaine Mandarine Napoléon” en nodigen u uit u onder te dompelen in de sfeer van “Grande Armée” van Napoléon.

Historisch scenario

Enkele dagen na de nederlaag bij Waterloo trekken enkele Franse legereenheden zich terug in de richting van Parijs (het 85e en het 30e Linieregiment, de Nationale Wacht uit Rijsel, de 1e Jagers te Paard, met hun geschut), achtergevolgd door de Brits-Nederlandse troepen, samengesteld uit het Britse 92e Highlanderregiment, het Nederlandse 7e Linieregiment en de Nederlandse militietroepen, met hun geschut…

Activiteiten

Deze groepen soldaten (historische evocatie) laten u de activiteiten (en de beroepen) ontdekken die de soldaten van het “Grande Armée” te verrichten hadden: hun legerkamp opslaan, hun dagelijkse bezigheden, hun voedsel voorzien, hun uniformen en hun uitrusting onderhouden, hun bewapening verzorgen, hun legeroefeningen en hun gevechtstrainingen, schietoefeningen van de infanteristen en van de artilleristen, de gezondheidszorgen, de oefeningen van de cavalerie en daarbij nog een evocatie van levensechte schermutselingen.

Gans het weekend lang is het kamp toegankelijk voor de scholieren en voor de volwassenen (toegangsprijs: 1 € per volwassene), van 14.00 u. tot 19.00 u. op zaterdag en van 9.00 u. tot 17.00 u. op zondag. U zal dan tevens, in de salons van het domein, kennis kunnen maken met de club van de historische spellen en tinnen soldaatjes “Les Nerviens” uit Faches Thumesnil. Deze organiseert tijdens dat weekend, een evocatie van deze roemrijke Slag bij Waterloo (18 juni 1815) aan de hand van tinnen soldaatjes (schaal: 15 mm).

Contact: Elise Grégoire, info@domainenapoleon.com

[ Vorige foto Volgende foto ]

Hier clikken om de informatie over de bivak van het "Napoleon Grande Armée" te downloaden.

[ Download PDF ]

Neem contact op met ons !

Voor meer inlichtingen over het domein,
een mailtje volstaat.

[ Per E-post ]

Copyright © 2001-2005 - Domaine Napoléon - Tous droits réservés - All rights Reserved - Mentions légales